eletforma.huKétszer annyi sót eszünk, mint kéne

eletforma.hu :: A WHO adatai szerint napi 9-12 gramm sót eszünk naponta, pedig ennek a fele is bőven elég lenne. A sok só káros hatásáról írt most a felejtek.hu, ahol a demenciáról és az Alzheimer-kórrol közöl mind a hozzátartozóknak, mind az enyhén demens betegeknek fontos, tudományos igényességű, de közérthető írás olvasható. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

11 meghökkentő esküvői szokás a nagyvilágból

eletforma.hu :: Először a hófehér menyasszonyi ruha, a csokordobás és a menyecsketánc jut eszébe a házasságkötésről mindenkinek. Legalábbis nálunk. Néhány távolabbi kultúrában egészen hajmeresztő, sőt, bizarr esküvői szokások alakultak ki. A Randivonal.hu társkereső oldal ezeket a legmeghökkentőbb esküvői hagyományokat szedte egy csokorba, hogy ne lepődjünk meg, ha esetleg távol otthonunktól találkoznánk valamelyikkel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Ők a magyar menő celebek a Face-en

eletforma.hu :: Kasza Tibi vezeti 2019-ben is a magyar Facebook Celeb Toplistát a Fészbuker.hu elemzése alapján, és a magyar hírességek közül egyedül ő tud egymillió feletti rajongótábort felmutatni. Ezüstérmes Rubint Réka, akinek 27 ezerrel csökkent a tábora, így 922 ezer követőjével kissé leszakadt a toplista vezetőjétől. Hosszú Katinka a harmadik, akinek tábora talán az elmúlt év magánéleti válsága miatt szintén csökkent, és 500 ezer alatt áll. A legnagyobb növekedést az elmúlt évben Kasza Tibi és Majka érte el 56 ezres bővüléssel, amivel Majka fellépett a lista negyedik helyére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Ha komoly a baj, a modern gyógyszerekben bíznak a magyarok

eletforma.hu :: Legfeljebb csak kiegészítők lehetnek a házi praktikák, homeopátiás készítmények igazi betegségnél  derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének országos reprezentatív kutatásából. Az eredmények alapján a megkérdezettek szerint az államnak jobban kellene segítenie a magyar betegek hozzáférését az új fejlesztésű, úgynevezett okosgyógyszerekhez.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Elég volt a drónbalhékból

eletforma.hu :: Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma. 2018-ban több mint egy tucat repülőgép személyzete jelezte a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak, hogy drónt láttak a gépek közelében. A társaság minden alkalommal megtette a szükséges intézkedéseket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mutatjuk, hol kapsz olcsóbban lakást

eletforma.hu :: Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31%-os árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér áll az egyik legismertebb pébzintézet ingatlanpontjának közleményében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Hiába várjuk a tél végét

eletforma.hu :: A múlt heti néhány tavaszias napot követően vasárnap ismét téliesre fordult az idő, a havazást pedig hétfőre kemény reggeli fagyok követték. Így van ez rendjén január közepén, gondolhatnánk, ám sokan már most is epekedve várják a tavaszt. Pedig a télnek nincs vége, sőt!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

eletforma.hu :: Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a kisgyermeknevelők és az óvodapedagógusok mindet megtesznek a nézeteltérések csökkentése érdekében, az intézményi agresszió szélsőséges esetben akár mindennapossá is válhat. Ilyenkor pedig nem árt, ha a gyermekek megtanulják, miként védjék meg magukat agresszív társaiktól.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Sorban szigorító kerületek

eletforma.hu :: Szinte pontosan egy éve vezetett be kötelező parkolóhely-megváltási díjat a fővárosi VI. kerület a rövidtávú lakáskiadásra, hogy megfékezze az Airbnb korlátlan terjedését és a vele járó turistaáradatot. Most januárban a VII. kerület is hasonló szabályokat vezetett be. Szomszédja példája azonban azt mutatja, hogy a befektetőket nem tántorítják el a változtatások, a kerület népszerűsége továbbra is töretlen maradt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Ezt jelentheti, ha kopasz a pasid

eletforma.hu :: A férfiak egyik legrettegettebb hajviselete az, amit régebben a szerzeteseknek vágtak: kopasz fejtető. De a szerzetesekkel ellentétben, ha ez magától alakul ki, akkor az egész fejtetőről eltűnik a haj, és csak a tarkó és halánték részeken marad belőle. Furcsa, de a hajhullással együtt sokszor olyan tünetek is jelentkeznek, mint a fáradékonyság, vagy a meddőség, így a hajkorona elvesztését sem szabad félvárról venni! Ratkó Tünde szülésznő elmondja, mi állhat a háttérben?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Itt vannak a legmenőbb 2019-es wellness trendek

eletforma.hu :: Továbbra is nagyon divatos időtöltés a wellnessezés, jól mutatják ezt a hazai szállodák elmúlt éves foglaltsági adatai. Ugyanakkor a bőség zavarával küzdünk: olyan nagy már a kínálat, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik ezen a területen. Az alábbiakban a hévízi, igen ismert, nagy hagyományokkal rendelkező, közkedvelt gyógy- és wellness szállodájának szakértője mutat néhány olyan 2019-es wellness trendet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Online parák

eletforma.hu :: Folytatódik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Internet Hotline jogsegélyszolgálatot népszerűsítő kampánya. Külön weboldalt hoztak létre, amely pontos útmutatókkal segíti azokat, akik jogsértő tartalmakkal találkoznak a legnépszerűbb közösségi felületeken. Az oldalon kedvelt vloggerek saját tapasztalataik alapján mesélnek az online, főként közösségi felületek veszélyeiről, és nem csak tanácsokkal, de egy kvízjátékban jó válaszokért cserébe egyedi fejlesztésű telefontokkal is várják az érdeklődőket. Visszatérnek a tavalyi kampány emoji üzenetei is, hogy egyszerű képi nyelven emlékeztessenek a legfontosabb online viselkedési szabályokra. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Kergesd el a kellemetlen téli látogatót

eletforma.hu :: Csöpögő orr, könnyező szem, állandó tüsszögés, elesettség - mindannyian ismerjük a nátha tüneteit. A megelőzésben és a gyógyulásban is sokat segít, ha az immunrendszerüket megerősítjük. Elmondjuk mit kell tenned! 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Döbbenet, ezt már az ókorban is tudták

eletforma.hu :: Sokan már most fogalják szállodájukat az idei hosszú hétvégekre. Igazuk is van, mert a virágkorát élő wellnes nálunk is nagyon népszerűvé vált. A kényeztetést azonban nem mi találtuk fel. Ahogy mondani szokták, már az ókoriak is tudták, "mitől döglik a légy"! 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Útlevél, napszemüveg, védőoltás: a gondtalan téli nyaralás kellékei

eletforma.hu :: Nincs is annál jobb, mint amikor a téli mínuszokat hátrahagyva a forró nyárba utazunk. Választhatunk fehér homokos tengerpartot, de akár egzotikus utazást is az év bármely napján, fő, hogy kellemes élményekkel gazdagodjunk, és felhőtlenül pihenjünk. Ehhez azonban nemcsak a megfelelő túra- vagy strandfelszerelésre van szükségünk, de tájékozódnunk kell a helyi szokásokról és az országban kötelező védőoltásokról is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mondjunk értük egy mesét

eletforma.hu :: Januártól friss időpontokkal várják a Gyógyvarázs mesedoktorokat a kórházakban, ahol a farsangi időszakban egy-egy apró kellék vagy jelmezdarab segítségével akár a mesék szereplői is életre kelhetnek. Országosan több mint heti 160 alkalom áll rendelkezésére az önkéntes meseolvasóknak, hogy megnevettessék, elvarázsolják a kórházakban fekvő gyerekeket. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan színesítsd a mesédet!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Hetente egyszer iszik száraz vöröset a magyar

eletforma.hu :: A közösségi médiát is használó magyarok hetente egyszer fogyasztanak bort, akkor is inkább a száraz vörösbort választják. A legkedveltebb a cabernet savignon, a rosé cuvee és a merlot. Borszaküzletben legalább annyian vásárolnak, mint szupermarketben, legritkábban azonban borkimérésben szerzik be a bort. Csak minden 4. ember hozza meg döntését az ár alapján, de a többség ajándéknak a prémium kategóriás borokat választja többek között ezek derülnek ki a Twickel Szőlőbirtok borfogyasztási szokásokat vizsgáló online kutatásából.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Vesszük a hitelt, mint a cukrot

eletforma.hu :: 2018-ban, a válság utáni jubileumi évben, erőteljes és aktív évet zárt a lakáspiac. A válság utáni viszszarendeződés tovább folytatódott, a becsült tranzakciószámban nagyságrendileg a tavalyi értékkel megegyező szintet ért el a piac, így új korszakot nyitva a következő évekre. Újra divatba jött a hitel. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Együtt támad a hideg és az influenza.

eletforma.hu :: Nagyon változékony napokban van most részünk! A csütörtöki 10, 12 fokos meleget követően egy erős hidegfront újabb lehűlést hoz. Csapadék és hideg szél is érkezik, a kora tavasz pedig hirtelen vált át ismét a zord januári télbe. Megint szükség lesz a sapkára, a sálra. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Hiába, nincs párja a repülő francia konyhának

eletforma.hu :: Új, egészséges menüt szolgálnak az Air France egyes osztályain! Mostantól a Párizsból induló járatokon ínycsiklandó étkek várják az utasokat. Külön tavaszi-nyári, külön őszi-téli választékkal kedveskednek a vendégeknek. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megjelent a hetedik, és adunk hozzá egy kis játékot.

eletforma.hu :: 1771 szócikkben 1753 önálló, illetve 568 alcímszó valamint 35 536 példamondat idén mutatták be A magyar nyelv nagyszótára sorozat 7. tagját. A magyar nyelvtudomány eddigi legnagyobb szótári vállalkozása 240 év történelmi, társadalmi változásainak nyelvi lenyomatát mutatja be.  A több mint húsz kötetesre tervezett mű elsődleges célja a szavak jelentéstartalmának kibontása, és e jelentések viszonyrendszerének ábrázolása.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

eletforma.hu :: Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt mintegy másfélmillió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Nem megoldás az ünnepi túlevés után egy gyors 1000 kcal-ás diéta sem, hiszen ezzel csak sokkoljuk a szervezetünket, és nem érünk el tartós fogyást. Dr. Bajnok Éva, a Duna Medical Center obezitológus szakorvosa segít kiigazodni a tévhitek és berögződések útvesztőjében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Kolumbiából jöttem, mesterségem címere a tánc

eletforma.hu :: A zumba egy nagyszerű mozgásforma, ami összehozza az embereket, kicsiket és nagyokat, fiúkat és lányokat egyaránt. Ez a mozgásforma Kolumbiából származik, de Amerikából terjedt el, és vált korszakalkotóvá a maga nemében. Magyarországon majd 500 aktív és hivatalos zumba oktató tevékenykedik, így bátran lehet állítani, hogy több ezres rajongótábora van már ennek a táncos fitness formának.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Biobenzin cellulózból, hogy az autó ne vegye ki a falatot a szánkból

eletforma.hu :: Belga kutatók az MTA Energiatudományi Kutatóközpont munkatársainak közreműködésével olyan bioüzemanyag-előállítási módszert dolgoztak ki, mely az ehető alapanyagok (kukorica, növényi olajok) helyett cellulózból indul ki. A módszer amellett, hogy újszerű, teljesen beépíthető a jelenleg működő olajfinomítói folyamatokba.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Katalin és Vilmos osztálytársai nálunk koncerteznek

eletforma.hu :: Számos világ körüli turné után január 18-án Budapestre érkezik az angol hercegi pár kedvenc énekegyüttese, a 10. születésnapját ünneplő Blake. A klasszikus crossover kiválóságai először látogatnak el hozzánk, hogy ugyanúgy meghódítsák a magyar közönséget, mint ahogy rajongójukká tették Katalint és Vilmos herceget, Fülöp herceget, II. Erzsébetet vagy akár Jennifer Hudsont.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Karriertervezés 3 pontban

eletforma.hu :: A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni. Az alábbiakban az ismert felnőttképzéssel foglalkozó cég szakértője segít néhány tippel, hogy karriered a céljaidnak megfelelően alakuljon 2019-ben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Tavaszias idő január közepén, fájhat a fejünk miatta.

eletforma.hu :: Már most több fokkal az évszakos átlag felett alakul a hőmérséklet, és ez még csak a kezdet! A hét közepén tavaszias időben lehet részünk, március végén jellemző hőmérsékletekkel! Mi lesz ebből? 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Már csak Valentin-napig kell kibirni

eletforma.hu :: Elindult a visszaszámlálás. Bő egy hónap múlva, február 14-én debütál a hazai mozikban Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás. Mint arról mi is beszámoltunk, a Ray Cooney és John Chapman színdarab adaptációját 2018. nyarán forgatták. A plakátok már megérkeztek. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Levegőt kér Miskolc

eletforma.hu :: Magyarorország és egyben a Sajó-völgy egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe. Az uniós határértékeket jócskán meghaladja az apró részecskék koncentrációja, emiatt szükség lenne egy olyan levegőminőségi tervre, amely hatékony, kikényszeríthető intézkedéseket és rövid határidőket tartalmaz a szennyezés csökkentésére. A jelenlegi terv nem felel meg ezeknek a követelményeknek, ezért a Levegő Munkacsoport, a Zöld Kapcsolat Egyesület és egy magánszemély a környezetvédelmi hatósághoz fordult, kérve a levegőminőségi terv soron kívüli felülvizsgálatát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Tudod Te, mit iszol?

eletforma.hu :: Mostanában egyre nagyobb visszhangot kap az a tény, hogy a férfiak körében a meddőség legalább annyira elterjedt, mint a hölgyek esetében. Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mi lehet a kiváltó ok, de most már az is biztos, hogy az ivóvíz is beleszól a folyamatba. Kutatások bizonyították, hogy egyes anyagok a vízben képesek megzavarni az endokrin-rendszert, így befolyásolva a termékenységet. A felmerülő kérdésekben Ratkó Tünde szülésznő segít eligazodni. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ettől lesz idén hangos a szépségipar

eletforma.hu :: A szépségiparban járatosak számára ismerősen csenghet a K-beauty, azaz a koreai típusú szépségápolás, de a Harajuku stílus szerelmeseinek a J-beauty jelenséget sem kell magyarázni, amely a japán vonalat takarja. A 2019-es év azonban a C-Beauty-ról fog szólni - állítja a világ egyik leggyorsabban növekvő szépségápolási márkája. Ez annyira új kifejezés, hogy még a Wikipedia-n sem szerepel!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Itt az idei tél 5 legfontosabb trendje

eletforma.hu :: Már tombol a tél, de van egy jó hírünk is: a hideggel együtt a nagy leárazások is itt vannak. Tehát itt az ideje, hogy beszerezd a legizgalmasabb ruhadarabokat. A Fashion Days stylistjai elárulják, mik azok az aktuális trendek, ruhadarabok, amelyek jövőre is divatosak lesznek, de még az előttünk álló hideg hetekben is jó szolgálatot tesznek. A kulcsszavak: layering, pufi kabátok, különleges minták és anyagok. Válogass kedvedre!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Dallamokkal az Alzheimer ellen

eletforma.hu :: Már évek óta ismert tény, hogy a zene segíthet az Alzheimer-kór és a demencia tüneteinek enyhítésében. A BBC pedig most létrehozott egy olyan honlapot, ahol a demenciával élő betegek megtalálhatják az általuk szeretett dalokat. Hosszú távon a terv az, hogy egy olyan oldal jöjjön létre, ahol az emlékek előhívását segítő zenei adatbázist találhat a felhasználó.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Szeretem a párom, mégse megy igazán

eletforma.hu :: Többen is panaszkodnak arra, hogy bár igazán szeretik a párjukat, mégsem élvezik az intim együttlétet igazán, vagy csak ritkán. Van aki betegségre gyanakaszik, más akár szedne is rá valamit, pedig a pszichológus szerint a dolog ennél jóval egyszerűbb, és egyáltalán nem kell elkeseredni! Nem vagyunk egyformák!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Így kerüld el, hogy az első edzésed legyen az utolsó.

eletforma.hu :: Állapotfelmérés, elérhető, de kihívást jelentő célok, és talán a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat. Szakértői tanácsok, hogy ne olyan legyen az edzés, mintha gördeszkával próbálnánk bevenni a Műjégpályát. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hűha, a végén még világítunk

eletforma.hu :: A foszfortartalmú élelmiszer-adalékanyagok széles körben elterjedtek az élelmiszeriparban, azonban egyre több kutatás figyelmeztet arra, hogy kiterjedt alkalmazásuk és fogyasztásuk növeli egyes civilizációs ártalmak, például a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás kockázatát olvasható az Élelmiszervizsgálati Közlemények cikke a Laboratorium.hu-n.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Sorra jönnek a frontok: újabb változékony hétvége

eletforma.hu :: Egymást követik a frontok, a hétvégén érkezik a következő. Az időjárás-érzékenyek nagyon megszenvedik ezt az időszakot! Sapka, sál, nagy télikabát, hócsizma: ez mind kelleni fog!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Övédelemből szexisen

eletforma.hu :: Minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy önvédelmi technikák elsajátításával képesek legyünk megvédeni magunkat. A tavalyi év tragikus esetei ezt bebizonyították. Kovács Ildikó önvédelmi instruktor szerint az oktatások nemcsak felkészítenek bennünket egy esetleges támadásra, de számos szempontból előnyösen formálnak bennünket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Ömlik a pénz a Balatonra

eletforma.hu :: Két évtized Csipkerózsika-álom után, a pénzügyi válság lecsengését követően mára a Balaton minden szegletében magához tért az ingatlanpiac. A turizmus is élénkül, és egyre színvonalasabb vendéglátóhelyek, szállodák várják a kikapcsolódni vágyókat. Az új ingatlanfejlesztések igyekeznek kitolni az egyébként rövid nyári szezont fedett medencékkel, wellness-központokkal egész évben jól kihasználhatóak az ingatlanok.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

5 tipp, hogyan éljünk demenciával télen

eletforma.hu :: A demenciáról és az Alzheimer-kórról közöl tudományos igényességű, de közérthető írásokat a felejtek.hu. A weboldal mind a hozzátartozóknak, mind az enyhén demens betegeknek szolgál fontos információkkal, de a megelőzéshez is hasznos ismereteket nyújthat. Ezúttal a skót Alzheimer Társaság öt olyan tippjét tett közzé, melyekkel a sötét és barátságtalan télben is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sokat iszom, elhagyott a férjem, de a kasszám tabu

eletforma.hu :: A legkényesebb magánéleti problémáinkról így a környezetünkben előforduló súlyos betegségekről, függőségekről és kapcsolati válságokról is inkább beszélgetünk, mint arról, hogy teszünk-e félre nyugdíjas éveinkre. A nálunk is jól ismert hollandiai biztosító reprezentatív kutatásának eredményei szerint szinte tabutémaként kezeljük a megtakarításokat, ami azonban komoly gátat jelenthet pénzügyi céljaink megvalósításában, és gyermekeink tudatosságának erősítésében is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Egy nagyon bugi pöttyös lett 2019 kétéltűje

eletforma.hu :: Hűvös erdeink egzotikus küllemű kétéltűjét, a foltos szalamandrát választottuk az év kétéltűjének 2019-ben. A Börzsöny és a Mátra erdőségeit gyakran látogatják a kirándulók. Akit hirtelen kap el a zápor, a zivatar, az mihamarabb igyekszik fedezékbe húzódni. Mikor a turisták zsivaja elhalkul, s az eső csepegése felerősödik, akkor jön el a foltos szalamandrák ideje!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Mellbedobással győzött a húsleves, a gulyás a kanyarban sincs

eletforma.hu :: Köztudottan leveses nép a magyar, ráadásul a többi kultúrához képest meglepően sokféle ízvilágban és variációban készítünk forrón kanalazható előételeket. Az egyik legismertebb ételrendelő portál felmérése alapján a legnépszerűbb leves a húsleves, ami önmagában nem meglepő, hiszen ki ne akarná a hétköznapi munkarutin közben felidézni a vasárnapi családi ebédek nosztalgiáját? A második helyezést a bableves érte el (a babgulyás népszerűbb, mint a Jókai-féle verzió), a bronzérmet pedig meglepő módon a hideg gyümölcsleves érdemelte ki.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Ortodox Karácsony a Belvárosban is

eletforma.hu :: A Szent Efrém Férfikar január 12-én, szombaton 19.30-kor Pest legősibb templomában, a Belvárosi Főplébániatemplomban, január 18-án 19:00-kor pedig a Debreceni Nagytemplomban tartja az immár nyolcadik Orientale lumen sorozat ortodox karácsonyi nyitókoncertjét, ahol Pál István Szalonnát és Bandáját látja vendégül.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Durrantsunk be, de mivel és hogyan

eletforma.hu :: Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa? A fűtési szezon kellős közepén, ám az első igazán hideg napokat követően az építőanyagok forrását jelentő centrum szakértői ezúttal azt vizsgálták meg, kinek a zsebében marad a legtöbb a tél végére?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Brutális fordulat az albérletpiacon

eletforma.hu :: Akkor hajlandóak kifizetni az emelt albérleti díjat az emberek, ha megfelelő szolgáltatást kapnak a pénzükért. Az ingatlantulajdonosoknak már nem elég csak a kulcsot odaadniuk a bérlőknek, ha magasabb árat szeretnének kérni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Sorra jönnek a frontok, ezt nagyon megszenvedjük

eletforma.hu :: Erősen változékony napok következnek, és ez rendkívüli terhelést jelent sokunknak. A következő három napon három front érkezik, és ezt nemcsak az időjárás-érzékenyek fogják megérezni!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Gólyatöcs lett 2019 sztárja

eletforma.hu :: Hosszú lábával és csőrével, fekete-fehér színével miniatűr fehér gólyához hasonlít a gólyatöcs, avagy a székigólya. A nyáron indult internetes szavazáson három szárnyas közül lehetett választani. A "versenyzők" a gólyatöcsön kívül a gulipán és a nagy póling voltak. Összesen 8993 voks érkezett, és a gólyatöcs kapta a legtöbbet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Bemutatkoznak a lengyel zene nagykövetei

eletforma.hu :: Tegyük szívünkre a kezünket: ha lengyel zeneszerzőket kellene felsorolnunk, aligha jutna eszünkbe más, mint Chopin, esetleg a híres kortársak: Penderecki, Lutoslawski. A Nemzeti Filharmonikusok január 11-ei, zeneakadémiai hangversenye ezt a hiányt pótolja.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 

Öreg autó nem vén autó, és gyönyörű

eletforma.hu :: Ismét a Magyar Vasúttörténeti Pakban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű találkozóját április 5-7-én. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, oldtimer traktorok, katonai jármávek, buszok, teherautók és gőzmozdonyok várják az érdeklődőket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook